usluge

koje stvaraju osmijeh

Stomatološka protetika i implantoprotetika

Image for Stomatološka protetika i implantoprotetika

Krunice

Protetska krunica, jedna je od najefektnijih mogućnosti prekrivanja svakog većeg oštećenja ili traume zuba koji zahtijeva estetsku i funkcionalnu rekonstrukciju. Krunice se izrađuju od vrhunske keramike na metalnoj bazi ili bez metalne baze, a zahvaljujući preciznosti izradbe zubi izgledaju potpuno prirodno.


Mostovi

Protetski nadomjesci, mostovi, izrađuju se kad nedostaje jedan ili veći broj zubi ako su preostali zubi raspoređeni tako da mogu služiti kao nosači mosta. Mostovi su izrađeni od vrhunske keramike i fiksno cementirani u ustima, a razlikujemo metalno-keramički most i bezmetalni most Zirconia.


Totalne proteze

Totalne proteze služe kao nadomjestak kod potpune bezubosti, a pomažu pri žvakanju i hranjenju, govoru, pridržavaju muskulaturu lica i vraćaju pacijentu osmijeh.


Djelomične proteze

Parcijalne, djelomične proteze izrađuju se uglavnom od metala wironita i akrilata. Primjenjuju se u slučajevima gdje je došlo do djelomičnoga gubitka zubi, no zbog rasporeda preostalih zubi ne postoji mogućnost izradbe fiksnog nadomjestka.


Inlay, onlay, overlay

Inlay, onlay, overlay estetski su nadomjesci, a primjenjuju se u slučajevima nešto većeg oštećenja zubne krune, gdje nema dovoljno zubnog tkiva za izradbu kompozitnog ispuna, a samo oštećenje zuba nije toliko veliko da zahtijeva izradbu zubne krunice.


Implantati

Dentalnim implantatom nadomješta se jedan ili više zubi koji nedostaju. Mogu se ugraditi u gornju i donju čeljust, te tako zamjenjuju korijen zuba koji nedostaje i služe kao nosači za budući protetski rad (krunice, mostove ili proteze na implantatima). Postupak je potpuno bezbolan i izvodi se najčešće u dvije faze: ugradnja implantata u kost i prekrivanje sluznicom, a nakon razdoblja cijeljenja (3 – 6 mjeseci) stavlja se vanjski protetski dio, krunica, most ili proteza.